nieuws

McFlurry van Nederlandse McDonald’s-ondernemer te koop in Amerika

IJs 560

McFlurry van Nederlandse McDonald’s-ondernemer te koop in Amerika
McDonald's-franchisenemer Robert de Gruyter

De Nederlandse McFlurry Stroopwafel is binnenkort verkrijgbaar bij McDonald’s in de Verenigde Staten. Het betreft een primeur, want nooit eerder verscheen een Nederlands product op alle Amerikaanse menukaarten. De McFlurry Stroopwafel is een creatie van franchisenemer Robert de Gruyter.

De Gruyter bedacht de McFlurry-variant tien jaar geleden. ‘Vóór mijn tijd bij McDonald’s werkte ik met ijsproducten. Toen McDonald’s de McFlurry bedacht, werd ik gelijk enthousiast over de mogelijkheden en ben ik thuis aan de keukentafel gaan experimenteren met verschillende koeken. Na diverse recepturen geprobeerd te hebben, kwam ik uit bij de stroopwafel en dat bleek een perfecte combinatie.”

‘Deze variant werd in 2009 voor het eerst geïntroduceerd op de Nederlandse menukaart en werd meteen een favoriet onder onze gasten’, zegt Eunice Koekkoek, woordvoerder van McDonald’s Nederland. ‘We zijn dan ook ontzettend trots dat binnenkort heel Amerika kan smullen van deze klassieker uit de Nederlandse keuken.’

Vier populaire producten

In de Amerikaanse McDonald’s-restaurants worden deze zomer tijdelijk vier populaire producten uit andere landen geïntroduceerd, waaronder dus de Nederlandse McFlurry Stroopwafel. De andere items zijn de Grand McExtreme Bacon Burger uit Spanje, de Tomato-Mozzarella Chicken Sandwich uit Canada en Cheesy Bacon Fries uit Australië.

De McFlurry Stroopwafel is vanaf begin juni tijdelijk beschikbaar in ruim veertienduizend Amerikaanse McDonald’s restaurants.


Reageer op dit artikel