nieuws

Foodmaster bedenkt sundae met pretzels en softijs met kaaschips

IJs 492

Foodmaster bedenkt sundae met pretzels en softijs met kaaschips
Vlnr: karamel kletskop, tompouce en chocolade zoet en zout.

Foodmaster heeft voor het nieuwe ijsseizoen een aantal verrassende sundaes ontwikkeld. De meest opvallende combineren zoet met zout, waarbij een dip van kaaschips de kroon spant.

Foodmaster liet zich onder meer inspireren op de Sigep, de grootse ijsbeurs ter wereld, in Italië. In maart heeft de formule verschillende varianten uitvoerig getest, waarna er acht smaken zijn  geselecteerd met een aantal verrassende elementen.

Bokkenpootjes en tompouce

Zoals gebruikelijk voor de formule, gebruikt Foodmaster typisch Hollandse smaken en ingrediënten in de nieuwe sundeas. Zo is zijn er variaties met bokkenpootjes, kletskoppen, stroopwafels en tompouce (met stukjes sprits).

IJs met popcorn

Daarnaast heeft de aarbei sundae een extra dimensie gekregen door de toevoeging van zoete popcorn. De snoep sundae krijgt onder meer zure matten, suikerspin en drop sprinkels, hoewel ondernemers ook hun eigen invulling aan deze sundae kunnen geven.

Wat er echt uitspringt, zijn de sundaes waarbij zoet met zout wordt gecombineerd; de sundae chocolade zoet en zout heeft minipretzels en karamelpopcorn.

Softijs met kaasdip

De kaaskop steekt er qua unieke combinatie met vlag en wimpel bovenuit. Dit is stiekem geen sundae, maar een oubliehoorn met softijs en een dip van verkruimelde kaaschips. ‘Een combinatie die in de eerste instantie gek klinkt, maar verbazingwekkend goed werkt’, zegt formulehuis FHC Formulebeheer.

Foodmaster

De sundaes zijn gedurende de lente en zomer bij Foodmaster verkrijgbaar.


Reageer op dit artikel