nieuws

IJssalon Florence pakt 3e plaats tijdens Gelato Festival in Rome

IJs 522

Steff Janssen van IJssalon Florence heeft tijdens het Gelato Festival Next Gen 2019 in Rome de derde plaats behaald. In het Villa Borhese-park gooide hij ogen ogen met luxe abrikozenijs.

IJssalon Florence pakt 3e plaats tijdens Gelato Festival in Rome

Janssen maakte in Rome de nieuwe smaak ‘apricot almond pie’. Dit is een abrikozenijs met huisgemaakte amandelkrokant en witte chocolade variegato (een dikke saus). Het abrikozenijs is al jaren populair bij IJssalon Florence in Nederweert. Vader Martijn Janssen won er in 2008 in Nederland goud mee. Zijn zoon heeft er in Rome een luxere variant van gemaakt.

60 liter ijs

Tijdens de ijswedstrijd nam Steff Janssen het op tegen andere ijssalons uit onder andere Spanje, Hongarije, Bulgarije, Duitsland en België. De wedstrijd startte op vrijdag 12 april met de voorbereidingen. Zaterdag 13 april werd er al vroeg in de ochtend maar liefst 60 liter ijs gedraaid. Hierna stond Janssen de jury te woord om de smaak en grondstoffen van zijn creatie toe te lichten.

Winst bij de kinderjury

In de beoordeling woog het juryrapport voor 60 procent mee. De beoordeling van het publiek telde voor 40 procent. Er was ook een kinderjury, die vol lof was over het ijs van Janssen en de ijsmaker uit Nederweert beloonde met de eerste plaats.

Steff Janssen IJssalon Florence

Het luxe abrikozenijs van Steff Janssen.

Tweede Nederlander

Steff was niet de enige Nederlander die deelnam aan de wedstrijd in Italië. Wiebe De Jong van Shock o laté in Dokkum was ook aanwezig en maakte ijs van gekarameliseerde witte chocolade, kokos en Hawaii-zout. Hij viel niet in de prijzen.

Vorig jaar won Steff Janssen de Gouden IJscreatie, een wedstrijd van het Ambachtelijk IJscentrum, en werd IJssalon Florence uitgeroepen tot IJssalon van het Jaar (voor de vierde keer).


Reageer op dit artikel