nieuws

‘Het IJscentrum blijft bestaan’

IJs 194

‘Het IJscentrum blijft bestaan’

Het IJscentrum wordt mogelijk ondergebracht bij de Food Innovation Academy in Vlaardingen. De opleider van ijsbereiders houdt in ieder geval niet op met bestaan, zegt manager Jacques Vos.

‘In de berichtgeving leek het erop alsof het IJscentrum ermee ophield’, zegt Jacques Vos nadat gesprekken tussen het IJscentrum en het Bakery Institute op niets uitliepen. Het IJscentrum moet weg uit Wageningen, en het leek erop dat het zou worden ondergebracht bij de school in Zaandam. De twee partijen kwamen er echter niet uit. ‘Maar het IJscentrum blijft bestaan’, benadrukt Vos.

Het IJscentrum moet gedwongen vertrekken uit Wageningen. Het is de bedoeling dat er voor de zomervakantie duidelijkheid is over een nieuw onderkomen. Er zijn voor de komende jaren al afspraken vastgelegd met Easyfairs over de Bakkersvak en de ijsvakwedstrijden op de beurs in Gorinchem.

Kans van slagen in Vlaardingen

Er is nu contact met de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen, zegt Vos. ‘Dat is zeker interessant. We zijn daar geweest en hebben constructieve gesprekken gevoerd. We zien zeker kans van slagen.’

Volgens Vos is de locatie in Vlaardingen ideaal. ‘We kunnen daar doorgaan met waar we in Wageningen mee bezig zijn. Er wordt daar een heel nieuw pand gebouwd, met ruimte voor ons.’

Markt te klein voor versnippering

Het Bakery Institute maakte na de gesprekken met het IJscentrum bekend zelf ijsbereiders te gaan opleiden. ‘Daar zijn ze natuurlijk vrij in’, zegt Vos. ‘Een beetje concurrentie kan geen kwaad,. maar het is jammer dat er versnippering plaatsvindt. Daar is de markt te klein voor.’


Reageer op dit artikel