nieuws

Geen overeenstemming met IJscentrum; Bakery Institute wil zelf ijsbereiders opleiden

IJs 182

Geen overeenstemming met IJscentrum; Bakery Institute wil zelf ijsbereiders opleiden

Het Bakery Institute wil de nieuwe onafhankelijke opleider van ijsbereiders worden. De onderhandelingen over de komst van het Ambachtelijk IJscentrum naar de school in Zaandam zijn vastgelopen.

Het Bakery Institute werkt nu zelf aan een professionele opleiding voor ijsbereiders. Vanaf komend najaar wordt het cursusaanbod uitgebreid. Er waren gesprekken gaande met het Ambachtelijk IJscentrum, dat gedwongen moet vertrekken bij de Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Het IJscentrum beraadt zich inmiddels op andere locaties om het centrum onder te brengen, laat manager Jacques Vos weten.

De plannen van het Bakery Institute om het cursusaanbod uit te breiden, liggen er al langer. De opleider heeft al expertise voor ijsbereiders in huis met onder meer de cursussen Delizioso Gelato en IJstaarten.

Breed aanbod van ijs

‘Ons opleidingsaanbod op het gebied van ijs wordt net zo breed als voor geïnteresseerden in brood en banket’, aldus directeur Tamara Hoogerwaard. ‘We bieden cursussen aan voor koks of consumenten die met een kleine ijsmachine ijs willen leren draaien, maar helpen ook ondernemers die een ijssalon hebben of willen starten. Bovendien bieden we ijscursussen voor patissiers. Het vak kent immers veel overeenkomsten; we ontvangen nu al veel ijsbereiders die juist meer over patisserie willen weten’.

Nieuwe klaslokalen

Ook de faciliteiten zijn aanwezig, zegt Hoogerwaard. ‘Met de splinternieuwe klaslokalen op de begane grond die we onlangs hebben ingericht, kan onze locatie in Zaandam uitstekend dienst doen als ijskeuken.’ Ook cursussen op een externe locatie behoren tot de mogelijkheden, laat zij weten.

Na het ijsseizoen van start

Komende zomer wordt er hard gewerkt aan het aanbod om (toekomstige) ijsbereiders na het seizoen in Zaandam te kunnen ontvangen. ‘Wij zijn al sinds 2011 een onafhankelijke opleider op het gebied van brood en banket’, aldus Hoogerwaard.


Reageer op dit artikel