nieuws

IJssalon Roberto Gelato opent seizoen met bekende Utrechters

IJs 677

IJssalon Roberto Gelato in Utrecht gaat op vrijdag 8 maart van start met het nieuwe ijsseizoen. Eigenaar en wereldbekerhouder Robert Coletti nodigt daarbij een aantal bekende Utrechters (en bekende Nederlanders) uit om ijs te komen scheppen. De opbrengst van dag één gaat naar een goed doel.

IJssalon Roberto Gelato opent seizoen met bekende Utrechters
Foto: Roberto Gelato Facebook

Onder ander schrijver Ronald Giphart, zanger en presentator Joris Linsen komen 8 maart ijs scheppen bij Roberto Gelato. Ook Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, en Andrea Perugini, ambassadeur van Italië in Nederland, zijn in de ijssalon aanwezig om het seizoen te openen.

Omzet naar Oogfonds

De ijssalon heeft meer dan tien bekende gasten uitgenodigd die elkaar de hele middag afwisselen in de ijssalon, vanaf 14.00 tot 20.30 uur. Roberto Gelato doneert de totale omzet van de eerste dag aan het Oogfonds, voor onderzoek naar maculadegeneratie.

Ambachtelijk ijs in 2019: 10 trends voor het komende seizoen

Ambachtelijk ijs in 2019: 10 trends voor het komende seizoen

Wereldbeker voor vanille-ijs

Roberto Coletti, die de ijssalon sinds 2002 runt met Carlina De Lorenzo, won in december 2018 in Italië de wereldbeker voor ijsbereiders, de Coppa d’Oro. Volgens de jury is zijn vanille-roomijs de lekkerste ter wereld.

Dit vanillie-ijs en vele andere smaken zijn vanaf 8 maart te proeven in de kleine ijssalon in de wijk Wittevrouwen. De buitenkant van de zaak heeft onlangs een nieuw uiterlijk gekregen.

ijssalon Roberto Gelato


Reageer op dit artikel