nieuws

Stefan Beerens wint Nederlands Kampioenschap Gelato

IJs 278

Stefan Beerens heeft het Nederlands Kampioenschap Gelato op zijn naam geschreven. De ijsmaker van Pavarotti Dolce in Leidschendam kaapte het goud weg met zijn ‘Guilty Pleasure’.

Stefan Beerens wint Nederlands Kampioenschap Gelato

De creatie van Stefan Beerens (27) is een combinatie van ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel en een crunch van pecannoten. Beerens mag met zijn creatie Nederland vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap van de Gelato Festival Challenge, volgend jaar in Italië. Ook de nummers één en twee van 2018 doen daar aan mee.

Een maand testen

‘Wat een onbeschrijflijk gevoel’, vertelt de nieuwe Nederlands Kampioen Stefan Beerens. ‘Mijn broer kwam met het idee rond de smaken die hij had geproefd bij een stuk cheesecake. Daar ben ik dan mee aan de slag gegaan voor m’n eigen ijs. Een hele maand testte ik het op familie en vrienden om de smaak zo helemaal juist te krijgen.’

Pavarotti Dolce

Beerens werkt al jaren in de ijssector en in december vorig jaar belandde hij bij Pavarotti Dolce in Leidschendam. ‘In 2018 moest ik door ziekte op het laatste moment forfait geven voor het nationaal kampioenschap. Dat is bij deze dus helemaal vergeten. Met de kampioen van 2018 en de Europese winnaar erbij was de concurrentie niet mals. Maar ik ben er voluit voor gegaan.’

Hij is nog niet klaar. ‘Wat mijn ambitie nog is? Simpel: als kampioen van Nederland wil ik nu de beste van de wereld worden.’

Italian Breakfast

Paul Wilderink van IJssalon Wilderink in Haaksbergen pakte het zilver met zijn creatie ‘Homemade’ en mag ook mee naar het Europees Kampioenschap in Italië. Kees Arends van Frezzo Breda veroverde met zijn ‘Italian Breakfast’ de derde plek en een ‘Special Mention’. In de categorie -30 won Steff Janssen van IJssalon Florence uit Nederweert de titel Next Generation, met ‘Apricot & Almond Pie.

World Masters

Het Nederlands Kampioenschap Gelato is een initiatief van Carpigiani Ambachtelijk Benelux. Na de Europese finale volgend jaar in Italië, is de Gelato Festival World Masters de volgende stap. Die vindt plaats in 2021 en wordt georganiseerd door Gelato University Carpigiani en Sigep Italian Exhibition Group.

 

Reageer op dit artikel