nieuws

26 ijsbereiders strijden om de titel Nederlands ijskampioen

IJs 363

Professionals strijden donderdag 7 februari om titel van Nederlands ijskampioen tijdens Gelato Festival Challenge in Dordrecht. Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat tijdens de Gelato Festival Challenge in het Wantij Paviljoen in Dordrecht op zoek naar de beste ijsbereider van Nederland.

26 ijsbereiders strijden om de titel Nederlands ijskampioen
De winnaar van vorig jaar: Kees Baars van IJsie Prima uit Callantsoog met ‘Spiced Coffee met Kardemom-ijs’.

De winnaar en de nummer twee mogen samen met de Nederlands kampioen en vice-kampioen van 2018 naar het Europees Kampioenschap in Italië in 2020. De competitie loopt over de hele wereld; van Rome tot Valencia en van Melbourne tot Dubai. Daarnaast wordt er ook een Next Generation prijs uitgereikt. Alle deelnemers jonger dan 30 maken hier kans op. In totaal dingen 26 kandidaten mee naar de verschillende titels.

Europese finale

ijsbereider

Het winnende ijs in 2018

Vorig jaar kroonde Kees Baars van IJsie Prima uit Callantsoog zich met zijn ‘Spiced Coffee met Kardemom-ijs’ tot Nederlands Kampioen. Op twee eindigde Ilse Kennis van ijssalon De Smaak (Eersel). Zij zijn al verzekerd van een plekje tijdens de Europese finale van Gelato Festival World Masters in 2020. Welke twee ijsbereiders van de 26 kandidaten de Nederlandse delegatie zullen vervolledigen, moet de nieuwe wedstrijd op donderdag 7 februari uitwijzen. Het grote wereldkampioenschap van Gelato Festival volgt overigens in 2021.

Wat moet ijsbereider doen om te winnen?

Een vakjury – deze keer onder leiding van Jaques Vos, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum – duidt volgens de Gelato-traditie de winnaar(s) aan. Wat moeten de deelnemers doen? Een eigen ijsmix bereiden en ter plaatse minimaal 5 liter ijs draaien, op smaak brengen, garneren en presenteren. Wie schrijft er mee aan een stukje nationale ijsgeschiedenis? Wie kroont zich tot beste Nederlandse ijsbereider van 2019? Het antwoord volgt donderdag 7 februari in Dordrecht.

Reageer op dit artikel