nieuws

Wedstrijd Gouden IJsspatel tijdens Bakkersvak

IJs 176

De wedstrijd om de Gouden IJsspatel vindt dit jaar plaats tijdens Bakkersvak 2019. Ambachtelijke ijsbereiders konden op de beurs in Gorinchem al terecht voor een ijsplein en ijsroute vol leveranciers van ijsgrondstoffen, machines en toebehoren.

Wedstrijd Gouden IJsspatel tijdens Bakkersvak

Het toevoegen van de Gouden IJsspatel, georganiseerd door het Ambachtelijk IJscentrum, maakt de beurs compleet, meldt beursorganisatie Easyfairs.

Koffie-ijs is wedstrijdsmaak

Koffie-ijs is de officiële wedstrijdsmaak van dit jaar. Op dinsdag 12 maart komt de vakjury met haar beslissing. Eén ijsmaker gaat aan het eind van de dag naar huis met de Gouden IJsspatel: een bekroning op haar of zijn ambacht en vakmanschap.

Aanmelden voor de competitie kan nog tot 1 maart. Het wedstrijdreglement is te lezen op de site van het Ambachtelijk IJscentrum, dat ook te volgen is op Facebook.

Springplank voor talenten

Ook voor de tweede en derde plek staat een trofee klaar. Daarnaast neemt de hele top 10 een oorkonde mee naar huis om het thuisfront te laten zien dat zij tot de beste ijsmakers van Nederland horen. Het winnen van de Gouden IJsspatel is van belang om een boost te geven aan de ijssalon die met deze eretitel mag pronken. De wedstrijd dient ook als springplank voor jong talent.

Geen Gouden IJscreatie

De andere wedstrijd, de Gouden IJscreatie (waarbij kandidaten een ijscreatie maken en ook beoordeeld worden op presentatie) komt te vervallen. Hoe uiteindelijk dan de IJssalon van het Jaar wordt bepaald, een jaarlijks hoogtepunt voor de branche en traditioneel de aftrap van het nieuwe ijsseizoen, is nog niet duidelijk. Voorheen kwam de winnaar voort uit de groep deelnemers die na de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie de meeste punten hadden verzameld. Omdat de creatie nu wegvalt, denkt de wedstrijdcommissie na over een andere invulling van de IJssalon van het Jaar.

Vernieuwing

De IJsVak-Wedstrijden zijn aan vernieuwing toe, zegt Dennis Lemmen, lid van de wedstrijdcommissie. ‘We zijn al bezig met een aantal ideeën voor volgend jaar. We zien 2019 als een tussenjaar om in 2020 echt iets nieuws en spectaculairs neer te kunnen zetten voor de ijsbranche. We willen ons volledig focussen op 2020, dan moeten we knallen.’

Reageer op dit artikel