nieuws

Nieuwe ijsfabriek Talamini laat op zich wachten

IJs 420

Het is ijsmaker Talamini nog niet gelukt om een nieuwe fabriek te bouwen op de locatie in Twello. De vraag is wanneer de ijsbereider de volledige productie weer op zich kan nemen. In mei van dit jaar werd de productiehal in Twello verwoest door een brand en sindsdien is Talamini genoodzaakt het ijs voor de salons in te kopen bij andere leveranciers.

Nieuwe ijsfabriek Talamini laat op zich wachten
Eén van de ijssalons van Talamini.

Wanneer de ijssalons in Zutphen, Deventer, Apeldoorn en Zwolle weer worden bevoorraad met het eigengemaakte ijs is nog niet bekend. ‘We doen er alles aan, maar zie in deze tijden van gekte op de huizenmarkt maar eens een bouwbedrijf te vinden dat op zo’n termijn een goede productiehal voor je bouwt’, zegt Desmond van den Beld namens Talamini tegen Omroep Gelderland.

In mei van dit jaar brandde de productiehal in Twello volledig af. Door de brand kwam de verkoop van ijs in de ijssalons onder druk te staan. De winkels bleven open ondanks de brand. Het ijs kwam van andere leveranciers en zelfs vanuit Duitsland.

Slechts 1/10 deel eigen productie

De hoop was dat de eerste paal voor een nieuwe productiehal rond deze tijd de grond in kon, maar dat valt dus tegen. ‘We huren wel een deel van een keuken van een cateringbedrijf in Twello’, legt Van den Beld uit. ‘Hier maken we gelukkig zelf weer een beetje ijs, al is dat lang niet voldoende. Het is maar één tiende van wat we eigenlijk nodig hebben. We zijn de bedrijven die ons het overige deel leveren heel dankbaar. Daardoor konden we open blijven.’

IJstrends: ‘Vanuit de machine in de vitrine’

IJstrends: ‘Vanuit de machine in de vitrine’

Fabriek op dezelfde locatie

De bedoeling is om op dezelfde locatie weer een productiehal te gaan bouwen. Hoe het volgend jaar precies verloopt en wanneer Talamini weer volledig overgaat op het eigen geproduceerde ijs, kan Van den Beld nog niet zeggen. Hij houdt er in ieder geval serieus rekening mee dat het bij aanvang van het mooie weer nog niet allemaal op orde is.

 

Reageer op dit artikel