nieuws

Tien verrassende ijstoppings ter inspiratie

IJs 1024

De discodip op het ijs is al decennia lang populair bij groot en klein, hetzelfde geldt voor nootjes en chocodip. Wil je een keer iets nieuws proberen, check dan deze tien verrassende toppings voor ijs.

Tien verrassende ijstoppings ter inspiratie

Het kan niet gek genoeg, dat laat de trend van freakshakes wel zien. Ook (soft)ijsjes met een willekeur aan toppings zijn al jaren populair en kennen een leuke marge. Insiders maakte een leuke video over tien verrassende toppings. Dit zijn ze:

1.      Suikerspin

In eerste instantie lijkt het een berg suikerspin op een hoorntje, maar daaronder schuilt een lekker softijsje met diverse toppings als fruit en cookies.

2.      Marshmallow on top

Een flinke dot marshmallow fluf on top van een ambachtelijk ijsje. Wél afmaken met een brandertje voor de geliefde krokante korst natuurlijk.

3.      Icecream taco’s

Een ijssalon in Texas (VS) maakt zijn eigen gekleurde ijstaco’s met behulp van een wafel/taco-ijzer. Deze taco’s vullen zij met bolletjes ambachtelijk ijs en toppings, zoals kruimels, fruit, marshmallows en een sausje van chocolade of karamel.

4.      Geraspte dooier

De rauwe eidooiers worden voorzien van een dikke laag suiker en zout (om salmonella te voorkomen) en vervolgens worden de dooiers geraspt boven een bolletje ijs.

5.      Bladgoud

De duurste topping voor op een softijsje ooit, maar wél erg sexy.

6.      Over the top-pings

Gasten kunnen twintig verschillende toppings kiezen bij een buffet en daar hun popsicle ijsje mee laten versieren. Letterlijk custom made!

7.      Meringue

Een licht krokante meringue on top van een ambachtelijk ijsje. Even de brander over het geklopte eiwit en smullen maar.

8.      Popcorn

Popcorn is niets meer en minder dan gepofte mais en kan worden overgoten met elke gewenste smaak: van karamel tot framboos. Kleine stukjes popcorn doen het goed op softijs.

IJstrends: ‘Vanuit de machine in de vitrine’

IJstrends: ‘Vanuit de machine in de vitrine’

9.      Smakelijke siropen

De chocodip is een populaire klassieker, maar krijgt concurrentie van op smaak gemaakte siropen waarin de ijsjes worden gedipt: van kers tot butterscotch.

10.   Cheetos

Wie zegt dat de dips en toppings altijd zoet moeten zijn? Cheetos (kaaschips) verkruimelen is heel gemakkelijk, vervolgens kan het ijsje erdoor worden gerold. Serveren met een chipje als lepel, geinig!

 Bron: Insiders

Reageer op dit artikel