nieuws

Oproep aan ijssalons én cafetaria’s: ‘Doe mee met Coupe Tijn’

IJs 176

De ijssalon-actie ‘Coupe Tijn’ heeft nog een flinke boost nodig. Deze campagne steunt onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. Ook cafetaria’s kunnen hun steentje bijdragen, zeggen de initiatiefnemers.

Oproep aan ijssalons én cafetaria’s: ‘Doe mee met Coupe Tijn’

Joost Coolegem van IJssalon Matteo in Oisterwijk en Frank Onnou, ambassadeur van Stichting Semmy, startten de actie Coupe Tijn aan het begin van het ijsseizoen. Hiermee vragen ze aandacht voor hersenstamkanker bij kinderen. De coupe is vernoemd naar de 6-jarige jongen Tijn Kolsteren, die in 2016 met een nagelactie 2,5 miljoen euro ophaalde voor Serious Request. Hij overleed op 7 juli 2017, nadat een jaar eerder hersenstamkanker bij hem was geconstateerd.

Op de helft

Tot nu toe heeft de actie 10.000 euro opgeleverd voor Stichting Semmy, dat zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker. Veertig ijssalons doen mee aan de campagne. Om het doel van 20.000 euro te bereiken, is meer nodig, zegt Joost Coolegem. ‘We hopen dat meer ijssalons, maar ook cafetaria’s met een ijskaart, meedoen met de actie.’ De campagne loopt nog twee maanden.

Coupe Tijn

De Coupe Tijn bij IJssalon Bon Appetit in Breda.

Speciaal pakket voor deelnemers

Ondernemers die meedoen, doneren 200 euro aan Stichting Semmy. Daarvoor krijgen ze een Coupe-Tijn-pakket met materialen waarmee ze zelf een eigen Coupe Tijn samen kunnen stellen, zoals een koekje in de vorm van een handje, kleine suikerhartjes en een ijsprikker van een dier.

1 euro per coupe

Het pakket bevat voldoende materialen om 200 coupes mee te versieren, waardoor er per verkochte coupe 1 euro naar Stichting Semmy gaat. Ook krijgen deelnemende salons posters en flyers om de actie te promoten. Het pakket is mogelijk gemaakt door verschillende donateurs. Er zijn nu ook pakketten van 100 stuks verkrijgbaar. ‘De donatie is volledig aftrekbaar bij de belasting’, zegt Coolegem.

Op donderdag 28 juni hebben Joost Coolegem en Frank Onnou samen met de moeder en het broertje van Tijn de mini coupe Tijn uitgedeeld op de basisschool van Tijn. Hart van Nederland en Omroep Brabant hebben daar verslag van gedaan.

Reageer op dit artikel