nieuws

Gouden ijsje is flinke uitdaging voor Pieperz

IJs 2774

Pieperz Noordkade in Veghel introduceert op 24 juni een ijsje met bladgoud. Voor medewerkers is het gouden ijsje een flinke uitdaging.

Gouden ijsje is flinke uitdaging voor Pieperz

Het naar eigen zeggen fotogenieke softijs bevat 23-karaats bladgoud, zo meldt Pieperz. Het hoorntje wordt gevuld met Davino-softijs. Daarna brengen ze het bladgoud met een speciale techniek aan op het ijs. Het bladgoud is eetbaar en bevat van zichzelf geen smaak.

Wegwaaien

Een gouden ijsje maken doe je niet zomaar. Er mag geen wind of tocht staan, om te voorkomen dat het goud wegwaait. Bij één verkeerde beweging kan het blad kreuken. Medewerkers brengen het goud daarom aan met een pincet en blazen zodat het goud de vorm van het ijs aanneemt.

Het ijsje kost € 7,50. Maar volgens Pieperz hebben gasten dan wel iets unieks wat verder alleen in Amerika, Hong Kong en Singapore wordt verkocht.

Pieperz gouden ijsje

Social media

Pieperz wil mensen met dit gouden ijsje op een luchtige doch chique en bijzondere manier hun waardering voor een ander uit laten drukken. Vandaar ook de bijbehorende slogan: ‘Geef goud als je van elkaar houdt.’ En natuurlijk wil de friettent heel graag dat mensen hun ervaring en foto’s delen op social media.

Testfase

Vooralsnog is het gouden ijsje alleen bij Pieperz Noordkade te krijgen. Voor hoe lang, is niet duidelijk. ‘We testen eerst of het aanslaat en of het dus zin heeft om het goud langdurig in te kopen’, zegt woordvoerder Esmee Scholte van Pieperz. ‘Het is natuurlijk best kostbaar.’ Ze denkt dat Noordkade een goede locatie is om het bijzondere ijsje te lanceren. ‘We zitten natuurlijk op een unieke lokatie en er komen veel foodbloggers. We hebben nu iets dat opvalt, dus we hopen daarmee te kunnen scoren.

Pieperz gouden ijsje

Pieperz

Pieperz Noordkade, vooral bekend vanwege de verse friet, is sinds 2016 gevestigd in een voormalige fabriek in Veghel dat nu in gebruik is als cultureel en culinair centrum, met onder meer verschillende restaurants en een theater. In februari van dit jaar opende een tweede, kleinere zaak in Eerde.

 

Reageer op dit artikel