nieuws

Woerden verwelkomt favoriete ijssalon van de koning

IJs 2506

Koning Willem-Alexander kan straks ook in Woerden zijn ambachtelijke ijs halen. Zijn favoriete ijssalon opent daar namelijk een nieuwe vestiging in het najaar.

Woerden verwelkomt favoriete ijssalon van de koning
IJssalon Luciano's in Wassenaar. (C) Roel Dijkstra-Vlaardingen - Foto Dennis Wisse

De tiende vestiging van ijssalon Luciano’s moet in september of oktober van start gaan in de Kerkstraat in Woerden. De zaak zal worden gerund door Robert en Conny Wesseling.

Beste ijssalon van Nederland

Luciano’s is niet alleen populair bij onze koning. Het bedrijf van mede-eigenaar en meesterijsbereider Luc Blok werd al twee keer uitgeroepen tot beste ijssalon van Nederland; in 2006 met de zaak in Utrecht en in 2012 met de vestiging in Wassenaar. Dat jaar werd Blok ook uitgeroepen tot IJsvakman van het Jaar.

IJssalon Luciano's

(C) Roel Dijkstra-Vlaardingen – Foto Dennis Wisse

Luciano’s in de winter

In Woerden staan straks minstens 32 smaken in de vitrine, naast ijstaarten en andere zoetigheden. Het ijs wordt in Wassenaar gemaakt door Blok. In de winter is Luciano’s ook open, met onder meer warme wafels. Ook serveert de ijssalon goede kwaliteit koffie. Dat werd vorig jaar erkent door de jury van de Koffie Top 100, die Luciano’s Wassenaar de negentiende plaats toebedeelde. Luciano’s was daarmee de hoogst genoteerde ijssalon in de lijst.

Luciano’s heeft op dit moment negen vestigingen in Nederland: in Wassenaar, twee in Den Haag, Overveen, Utrecht, Heemstede, Delft, Rijswijk (shop-in-shop), Bonaire.

Reageer op dit artikel