nieuws

Swirl’s introduceert zwart softijs

IJs 3057

In het buitenland is het al een hype, en nu is het ook in Nederland te bewonderen: zwart softijs. Het is te koop bij alles vestigingen van Swirl’s, maar het bedrijf heeft niet de primeur.

Swirl’s introduceert zwart softijs

Vanaf deze maand is het zwarte softijs te verkrijgen bij de ruim zestig ijswinkels van Swirl’s Ice Cream terecht voor de internationale ijs-hit. Niet alleen het ijs is zwart, ook het hoorntje waarin het ijs wordt geserveerd is volledig zwart. De smaak van het ijs is vanille. Het zwart softijs is echter maar tijdelijk verkrijgbaar.

Zwart softijs door koolstof

De zwarte kleur van het ijs ontstaat door toevoeging van een plantaardig zwart koolstof poeder, wat van de kokosnootschil wordt gemaakt. Dit poeder wordt in vele voedingsinnovaties gebruikt en is 100% veilig. Het poeder geeft geen smaak af, waardoor het ijs gewoon de heerlijke, bekende vanillesmaak behoudt.

Swirl’s is echter niet de eerste die zwart softijs op de markt brengt. Het IJspaleis in Driehuis heeft sinds enkele weken ‘Black Ash Icecream’ op de kaart staan, een echte publiekstrekker.

Zwarte foodtrend

‘De zwarte foodtrend is internationaal al een tijdje gaande’, weet Tjerk van der Linden van Swirl’s Ice Cream. ‘Denk aan de zwarte hamburger, zwarte macarons, maar ook zwarte pasta. We zijn trots dat wij als eerste zwart softijs in Nederland kunnen introduceren. We hebben waanzinnige voorbeelden uit de US en Azië gezien en verwachten dat mensen in Nederland voor dit ijs naar onze Swirl’s winkels zullen rennen.’

Swirl’s

In 1994 introduceerde OLA de ‘Create Your Own Swirl’ wat inmiddels is uitgegroeid tot Swirl’s Ice Cream. Er zijn inmiddels door heel Nederland al ruim zestig Swirl’s-locaties. Bij Swirl’s Ice Cream kunnen mensen hun eigen Swirl samenstellen met de keuze uit verschillende soorten vers fruit en heerlijke toppings.

Reageer op dit artikel