nieuws

IJssalon van het Jaar staat in Nederweert

IJs 978

IJssalon Florence in Nederweert is voor de vierde keer uitgeroepen tot IJssalon van het Jaar. Dat werd bekendgemaakt tijdens de Internationale Dag van het IJs.

IJssalon van het Jaar staat in Nederweert
Vlnr: Bart-Jeroen Overveld (juryvoorzitter), Marjo Janssen, Steff Janssen en zijn vriendin Sandra Haex, Manolito Willems en Marcel Janssen.

Manolito Willems en Bart-Jeroen Overveld (voorzitter en juryvoorzitter van de wedstrijdcommissie van het Ambachtelijk IJscentrum) overhandigden de beker, oorkonde en bloemen aan Marjo & Marcel Janssen, de trotse eigenaren van IJssalon Florence.

Natuurlijke smaken

Volgens Marcel Janssen is ijs met natuurlijke smaken de kracht van de salon. ‘Een vers product met eerlijke grondstoffen. Geen kleurstoffen of andere toevoegingen. Je proeft de smaak van het product. Aardbei smaakt echt naar aardbei.’ IJssalon Florence heeft de zaakjes ook qua hygiëne goed voor elkaar. De salon scoorde 100 procent tijdens de hygiënekeuring, zo laat Janssen weten.

Gouden IJscreatie

Zoon Steff won eerder dit jaar de Gouden IJscreatie 2018 tijdens de IJsVak-Wedstrijden. Zijn ijscoupe, Chateau Mirtillo, bestond uit bosbessensorbetijs (de wedstrijdsmaak), frambozenijs, sinaasappelijs, witte chocoladeijs, rodewijn-bosbessensaus, sangriaschuim, zelfgemaakte merengue, chocoladerotsjes, limoencress, pistache cornflakes, verse frambozen en verse bosbessen.

Strijd

Tien genomineerden streden de afgelopen weken om de titel. Ze hebben bezoek gehad van een mystery guest en een gecertificeerd inspectiebureau dat het bedrijf heeft beoordeeld op de toepassing van hygiënische aspecten.

Scores dicht bij elkaar

De ijssalons zijn ook op social media actief geweest, waarbij ze punten verdienden voor interactie met de klanten. Volgens het Ambachtelijk IJscentrum was de strijd erg spannend en lagen de scores zeer dicht bij elkaar. De punten van alle onderdelen zijn opgeteld en daar is een gelukkige winnaar uit gekomen.

Tien genomineerden

De beste tien deelnemers in de gecombineerde categorieën ‘Gouden IJscreatie’ en de ‘Gouden IJsspatel’ (het beste bosbessensorbetijs) tijdens de IJsVak-Wedstijden waren genomineerd voor de titel. Voor het eerst gingen dit jaar tien zaken door in plaats van vijf. Er bleken tijdens de wedstrijden fouten te zijn gemaakt in de puntenberekeningen. Daarom besloot de organisatie geen vijf maar tien salons te nomineren.

 

 

Reageer op dit artikel