nieuws

Steff Janssen wint De Gouden IJscreatie

IJs 1033

Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert heeft de Gouden IJscreatie 2018 gewonnen. Zijn ijscoupe: Chateau Mirtillo.

Steff Janssen wint De Gouden IJscreatie

De strijd vond plaats tijdens het IJsVak-event in Veghel, georganiseerd door het Ambachtelijk IJscentrum.

Gouden IJscreatie met bossenbessensorbetijs

De coupe van Janssen bestond uit bosbessensorbetijs (de wedstrijdsmaak), frambozenijs, sinaasappelijs, witte chocoladeijs, rodewijn-bosbessensaus, sangriaschuim, zelfgemaakte merengue, chocoladerotsjes, limoencress, pistache cornflakes, verse frambozen en verse bosbessen.

De zestien deelnemers aan de Gouden IJscreatie moesten binnen zes minuten vijf identieke creaties maken. De tien-koppige jury gaf punten op vier onderdelen: praktische haalbaarheid, presentatie en productkennis en smaakcombinatie.

ijs

De winnende ijscreatie van Steff Janssen.

Kinderjury

Caroline Kooij van IJssalon De Hoop in Blaricum eindigde op de tweede plaats. Het brons ging naar Kay Lommen van IJssalon Clevers in Grubbenvorst. Lommen won tevens de hoofdprijs van de kinderjury, voor het tweede jaar op rij.

Koffie op melkbasis

De Gouden IJspatel, waarbij deelnemers met hun beste bosbessensorbetijs voor de dag moesten komen, ging naar Marielle Meulendijks van ’t IJshofje in Meijel. De finale van deze wedstrijd vond plaats tijdens de Horecava 2018. De smaak voor volgend jaar is al bekend: koffie op melkbasis.

De prijs ‘Beste Nieuwkomer Creatie’ ging, net als de hoofdprijs, naar Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert. Ron Holland van IJscafé Holland in Uden werd uitgeroepen tot vakman van het jaar.

IJssalon van het Jaar

De vijf deelnemers die na de Gouden IJspatel en de Gouden IJscreatie de meeste punten hebben behaald, dingen mee naar de IJssalon van het Jaar. Dit zijn:

  • IJscafé Holland in Uden
  • Fressini IJs in Zeist
  • Maddey’s in Roosendaal
  • IJssalon Clevers in Grubbenworst
  • IJssalon Florence in Nederweert.De winnaar wordt 24 maart bekendgemaakt, op de Dag van het IJs.

Leestip: Horecava dag 4: twintig keer bosbessenijs

Reageer op dit artikel