nieuws

Niet 5, maar 10 genomineerden voor beste ijssalon

IJs 774

Het bestuur en de wedstrijdcommissie van de IJsVak-Wedstrijden hebben de top 5 van genomineerden voor de Beste IJssalon 2018 gewijzigd in een top 10. Er zijn fouten gemaakt in de berekeningen.

Niet 5, maar 10 genomineerden voor beste ijssalon
De vitrine van Fressini in Zeist, één van de genomineerde ijssalons. Foto: Herbert Wiggerman

De genomineerden deden op 6 februari tijdens het IJsvak-Event in Veghel mee aan diverse wedstrijden. Aan het einde van de dag zijn de winnaars van De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie, bekendgemaakt. Plus de genomineerden voor IJssalon voor het Jaar 2018.

Foute berekeningen

Het bestuur heeft na afloop opmerkingen ontvangen over de onjuistheid van de uitslagen. Na bestudering van de procedure en berekeningen blijkt inderdaad dat er fouten zijn gemaakt in de berekeningen. Belangrijkste oorzaak bleken niet-actief staande formules in de Excel-sheet te zijn. ‘Zowel het bestuur als de wedstrijdcommissie vinden dit ontzettend spijtig en bieden hun welgemeende excuses aan voor deze grote fout’, meldt het Ambachtelijk IJscentrum dat de wedstrijd organiseert.

Verschuiving in de uitslagen

‘Besloten is om alle scores opnieuw in te voeren met de berekeningen en formules die sinds 2012 worden gebruikt voor de wedstrijden. Dit heeft geresulteerd in een verschuiving in de uitslagen van de genomineerden, De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie.’

Als gevolg hiervan heeft de organisatie ervoor gekozen om 10 in plaats van 5 zaken te nomineren. Er worden geen nominaties en/of prijzen ingetrokken. Op 24 maart wordt bekend welke zaak zich ‘Beste IJssalon van het Jaar 2018’ mag noemen.

Genomineerden krijgen persoonlijk bericht

Alle prijswinnaars die nu extra in de prijzen zijn gevallen en nog geen (of een onjuiste) beker hebben ontvangen, krijgen deze binnenkort toegestuurd, laat het bestuur weten.

De deelnemers ontvangen begin april een juryrapport met hun score. Alle gedupeerde ijsbereiders zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gebracht door de wedstrijdcommissie. Binnenkort wordt de correcte uitslag gepubliceerd op de website van het Ambachtelijk IJscentrum.

De Top 10

De tien genomineerden zijn:

Claudio Tabbers – Claudio’s IJssalon

Paul Wilderink – De IJssalon Paul Wilderink

Jurgen de Vries- De Zoete Inval

Peter Brouwers – Fressini IJs

Ron Holland – IJscafé Holland

Kay Lommen- IJssalon Clevers

Caroline Kooij- IJssalon De Hoop

Stef Janssen – IJssalon Florence

Marco Di Roberti- IJssalon Kees

Jan Nagelkerke- Maddey’s

Reageer op dit artikel