nieuws

Inschrijving Nederlands kampioenschap IJsbereiding bijna gesloten

IJs 226

Wil je laten zien dat jouw ijs het lekkerst is? Er zijn nog een handvol plaatsen beschikbaar voor het Nederlands kampioenschap IJsbereiding.

Inschrijving Nederlands kampioenschap IJsbereiding bijna gesloten
Gelato-specialist en juryvoorzitter Bas van Haaren van de Carpigiani Gelato University

Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat tijdens de Gelato Festival Challenge opnieuw op zoek naar het lekkerste ijs van de Lage Landen. De inschrijvingen in België werden al afgesloten, maar de Nederlandse ijsbereiders hebben nog tot 18 februari om zich te melden voor het Nederlands kampioenschap IJsbereiding.

Bakkersvak

De Nederlandse ijsspecialisten nemen het op 5 maart tegen elkaar op tijdens Bakkersvak in Gorinchem. De kampioenen én de nummers twee in België en Nederland winnen meteen ook een ticket voor het Europees Kampioenschap in 2020 en mogelijk nadien het Wereldkampioenschap in 2021.

Kandidaten moeten een eigen ijsmix bereiden en minimaal 5 liter draaien, op smaak brengen, garneren en presenteren. De jury kiest de winnaar op basis van smaak (40 procent), structuur (20 procent), presentatie (20 procent) en creativiteit (20 procent).

Een professionele jury onder begeleiding van gelato-specialist Bas van Haaren van de Carpigiani Gelato University kiest ook dit jaar weer de Belgische en Nederlandse kampioenen.

Wereldtitel

De Gelato Festival Challenge is een officieuze wedstrijd waar de winnaars van landen van over heel de wereld strijden voor de wereldtitel. Eerdere finales vonden onder meer plaats in Rome, Berlijn, Dubai tot Mebourne, Tokyo en Chicago.

Nederlandse ijsbereiders

Arjan Nijenhuis (Nijenhuisijs, Lemele). De ‘zilveren’ Nederlander Erik Kuiper (De IJskuip, Denekamp) gooide nadien de hoogste ogen en werd in september in Bologna Europees Kampioen met zijn Honing-Yoghurt-Ijs met frambozen en walnoten.

Reageer op dit artikel