nieuws

Bosbessenijs krijgt eigen dag tijdens Horecava

IJs 154

De tweede ronde van de Gouden IJsspatel, de vakwedstrijd van het Ambachtelijk IJscentrum, vindt dit jaar plaats op donderdag 11 januari in de Fast Service Arena op de Horecava 2018. De wedstrijdsmaak: bossenbessensorbetijs.

Bosbessenijs krijgt eigen dag tijdens Horecava

Twintig deelnemers gaan met elkaar de strijd aan tijdens de vakwedstrijd De Gouden IJspatel. Wie dat precies zijn, is duidelijk na de eerste ronde, die plaatsvindt in het Ambachtelijk IJscentrum in Wageningen, op 14 december. De volgende dag is bekend wie door is naar de tweede ronde en dus hun kunsten op de Horacava mogen tonen.

Eigen podium

Volgens Jacques Vos, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum, is het programma van De Lekkerste Wedstrijden aangepast om de IJsvak-wedstrijd alle ruimte te geven. ‘De RAI wilde graag aandacht geven aan ambachtelijk ijs. Het beste is dan om het een eigen dag te geven en een eigen podium. Dat kon het beste op de donderdag, dus dan hebben we de Fast Service Arena helemaal voor onszelf.’

Bosbessensorbet

De wedstrijdsmaak is bosbessen sorbetijs, volgens het Ambachtelijk IJscentrum een interessante bessensoort die verschilt van de blauwe bes. De deelnemers zullen live het ijs draaien en de jury gaat de creaties blind proeven. Wie op plek één, twee en drie eindigen, wordt bekendgemaakt tijdens het IJsVak-Event op 6 februari.

Reageer op dit artikel