nieuws

Winnaars IJsVak-Wedstrijden bekend

IJs 24

Theater Markant Uden was deze week het toneel voor de IJsVak-Wedstrijden tijdens de IJsVak-Beurs. In totaal streden zeventig deelnemers voor de hoofdprijs in verschillende categorieën.

Winnaars IJsVak-Wedstrijden bekend
De coupe van winnaar Goos Burbach.

Het thema van de wedstrijden dit jaar was hazelnoot. Deelnemers aan de Gouden IJsspatel mochten hun beste hazelnootijs laten proeven door een vakkundige jury, bestaande Meester IJsbereiders, consumenten en foodfanaten. Nieuw dit jaar was een kinderjury, bestaande uit drie kinderen tussen 8 en 10 jaar oud.

Het hazelnootijs van Stefan de Vroede van De Cremerie in Arendonk werd als beste beoordeeld. Hij ging dan ook naar huis als winnaar van de Gouden IJsspatel. De tweede prijs ging naar Peter Brouwers van Fressini IJs in Zeist. Robin Alting van De IJssalon in Rotterdam won de bronzen medaille.

IJstaartje

Ook in de categorie Gouden IJscreatie was hazelnoot het thema. De eerste prijs was voor Goos Burbach, stagiair bij Soetenso in Leiden. Burbach’s creatie bestond uit een ijstaartje met daarin chocoladesorbet van cacao en vanilleijs, een krokantje van chocolade, hazelnootijs, crumble van hazelnoot, sponge cake van pistache, kaviaar van koffie en merengue van koffie. Burbach werd tevens aangewezen als Beste Nieuwkomer.

Ron Holland van IJscafé Holland in Uden ging er met het zilver vandoor. Zijn coupe had een Turkse inslag, met naast hazelnootijs Turks marasijs en pistachebaklava.

Kinderjury

De driekoppige kinderjury, die ook meeproefde in de verschillende categorieën, mochten ook hun eigen favoriet aanwijzen. Dat was Kay Lommen van IJssalon Clevers in Grubbenvorst, die een ijscoupe maakte met hazelnootijs, bananenijs en amandelijs, in laagjes opgebouwd met yoghurtmousse, karamelsaus, Bastognecrunch en verse banaan.

Lees meer over de titelstrijd voor de beste ijssalon van Nederland

Reageer op dit artikel