nieuws

IJssalon Wageningen stunt met insectenijs

IJs 4

Insectensnacks zijn al verkrijgbaar, insectenijs nog amper. IJssalon Antonio in Wageningen wil het een kans geven. Eerder introduceerde ijsmaker Antonio Mulder al aardappel- en wietijs.

IJssalon Wageningen stunt met insectenijs

Mulder laat gasten zaterdag vanaf 13.00 uur het bijzondere ijs gratis proeven. ‘Het is een experiment. Ik ben altijd wel in voor iets nieuws. Het zorgt in ieder geval voor veel publiciteit. De media springen er bovenop.’

Bijzondere soorten ijs

IJssalon Antonio haalde al twee keer eerder het nieuws met bijzondere soorten. Zo introduceerde de zaak wietijs en aardappelijs. ‘Ik vind het leuk om gekke dingen te bedenken. Het zijn overigens geen hardlopers geworden en staan dan ook niet vast op de kaart. Dat zal met insectenijs niet anders zijn, verwacht ik.’

IJs met krekels

Antonio Mulder werd benaderd door studenten van Tiny Foods. ‘Het bedrijf verkoopt geroosterde insecten. Ze vroegen me of het mogelijk is om insecten in ijs te verwerken. Het leek me interessant om te proberen. Tiny Foods levert de grondstoffen, in dit geval gemalen krekels. Je ziet dus niet dat je insecten eet. Dat kan namelijk afschrikken. Ik heb het zelf al geproefd en het smaakt naar notenijs. Best lekker, niet verkeerd hoor.’

Duurzaam en gezond

De ijssalonhouder maakt twee smaken: karamel en honing. ‘Voor de liefhebber die wel echt insecten wil zien en proeven is een dip met ongemalen krekels mogelijk’, aldus de ondernemer. Hij verwacht zaterdag een grote toeloop. ‘Het blijft afwachten, maar ik denk dat veel mensen best nieuwsgierig zijn. Zeker in Wageningen.’ Het eten van insecten is duurzaam en gezond. Er zit veel eiwit, ijzer en vitamine B12 in.

 

Reageer op dit artikel