nieuws

Eerste Popsicle Bar in Nederland opent in Amsterdam

IJs

Woensdag 16 maart opende de eerste Popsicle Bar in Nederland de deuren: IJsmanschap. Het concept, door ondernemer Martijn Doets opgepikt vanuit Amerika, is simpel: ambachtelijk ijs op een stokje.

Eerste Popsicle Bar in Nederland opent in Amsterdam
Foto: Jan Bartelsman

Met smaken als Champagne-framboos, Marsala met gepocheerde vijgen en Vietnamese Iced Coffee op de ijskaart, tilt hij de huidige ijscultuur naar een hoger niveau. In de nieuwe urban hotspot in Amsterdam West serveert ook koffie.

IJs op een stokje
IJs op een stokje kennen we wel, maar bij IJsmanschap worden alle ijsjes handgemaakt, zonder rare toevoegingen. De popsicles kunnen aangepast worden met chocolade topping en praline van vers geroosterde amandel- of hazelnootjes. Omdat het ijs handgemaakt wordt, kan ijsmaker Doets zijn fantasie de vrije loop laten. ‘Maar niet alle ijsjes zijn zo exotisch hoor. Ik probeer wel een stap verder te gaan met mijn smaken en vind het fantastisch om nieuwe dingen uit te proberen.’

IJsmanschap is de eerste onderneming van foodie Martijn, die hiervoor actief was in de financiële dienstverlening. ‘Ik heb altijd de ambitie gehad om mijn eigen onderneming te starten en ik ben ontzettend blij dat ik eindelijk deze stap heb kunnen zetten. Ik heb de overtuiging dat je iets moet doen wat dicht bij je passie ligt. In mijn geval ondernemen en koken. Het idee voor IJsmanschap was geboren.’

Lot Sixty One Roasters
IJsmanschap onderscheidt zich niet alleen door het bijzondere ijs, maar ook door hun samenwerking met het koffielabel Lot Sixty One Roasters. Dit bedrijf koopt zijn koffiebonen direct in bij de boeren zelf en brandt dagelijks de bonen in hun vestiging aan de Kinkerstraat.

 

Reageer op dit artikel