nieuws

Gouden IJsspatel voor Van de Pas

IJs

John van de Pas van ijssalon Passi in Horst is winnaar van De Gouden IJsspatel 2016, de jaarlijkse vakwedstrijd voor ambachtelijk ijsbereiders, georganiseerd door het IJscentrum.

Gouden IJsspatel voor Van de Pas
Winnaar van de Gouden IJsspatel 2016, John van de Pas (midden), geflankeerd door nummer 2 (Paul Wilderink) en nummer 3 (Caroline Kooij) Foto: Koos Groenewold.

Van de Pas voldeed volgens de jury het best aan de opdracht: maak het beste Malaga-ijs.

Gouden IJscreatie

Marjo Janssen van IJssalon Florence in Nederweert won de wedstrijd om De Gouden IJscreatie, met haar prestatie om in 6 minuten tijd 4 identieke ijscreaties te fabriceren.

De wedstrijden vonden plaats tijdens de IJs Vakdagen in Uden. Ruim tachtig deelnemers van ijssalons uit heel Nederland streden daar de afgelopen dagen in diverse onderdelen tegen elkaar, om te laten zien wie het vakmanschap van ijsbereiding het beste in de vingers heeft.

De organisatie van deze drieëntwintigste wedstrijdeditie lag in handen van het IJscentrum, die met dit jaarlijks terugkerende evenement de kwaliteit van het ambacht en het schepijs wil verhogen.

IJssalon van het Jaar

IJssalons De Zoete Inval in Bodegraven, De Hoop in Blaricum, Alfons IJscreaties in Rijsbergen, Luciano’s in Wassenaar en Paul Wilderink in Haaksbergen werden genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2016.

De uitslag hiervan wordt bekend op de internationale dag van het ijs op 24 maart.

Reageer op dit artikel