nieuws

Melkveehouders openen ijsautomaat in Gelderse Buren

IJs

IJsmakers en melkveehouders Mariëlle en Peter van der Willigen openden in mei een ijsautomaat op hun erf in het Gelderse Buren. Een schot in de roos.

Melkveehouders openen ijsautomaat in Gelderse Buren

Negen smaken

Aan de Hennisdijk 11 werpen fietsers, wandelaars en andere passanten in grote getale munten in het apparaat dat daarop een ijsje uitserveert. Er is keus tussen halve liters en één persoonsbekertjes en dat in negen smaken.

Winkel

De locatie van de ijsautomaat heet ‘De IJsberg’ en is onderdeel van ‘Wilco Ambachtelijk IJs‘. IJs wordt daar bereid met melk van eigen koeien. ‘We zagen niets in een winkel, vanwege de hoge arbeidskosten. Met de ijsautomaat kan de klant zichzelf bedienen. Het enige wat we moeten doen is twee keer per dag kijken of er nog genoeg ijs in de vriezer zit’, aldus de ijsmakers.

In de komende gedrukte editie van Snackkoerier een nadere kennismaking met de automaat en de mensen daarachter.

 

 

Reageer op dit artikel