nieuws

Marjo Jansen IJssalon Florence wint Gouden IJscreatie

IJs

De Gouden IJscreatie 2015 is een prooi geworden voor Marjo Janssen van IJssalon Florence in Nederweert. Met een op Marokko geïnspireerde ijscreatie werd ze dinsdag 3 februari tijdens de IJsVak-Beurs in Uden uitgeroepen tot winnaar.

Marjo Jansen IJssalon Florence wint Gouden IJscreatie
website IJssalon Florence

Aan de wedstrijd om de Gouden IJscreatie werd dit jaar deelgenomen door 24 ambachtelijke ijsbereiders die werkzaam zijn in een Nederlandse ijssalon.

IJssmaken

De opdracht was om in zes minuten vier identieke ijscreaties neer te zetten met minimaal drie ijssmaken.

Yoghurt

Hierin moest verwerkt zijn het yoghurtijs dat de deelnemers in de strijd om de Gouden IJsspatel 2015 moesten maken.

Smaak

De creaties werden door een vakjury, een praktijkjury en een anonieme jury beoordeeld op onder andere presentatie, smaak, hygiëne, haalbaarheid en kostprijs.

Nederweert

Marjo Janssen van IJssalon Florence in Nederweert won de wedstrijd met haar op Marokko geïnspireerde ijscreatie met de naam Tagine.

In haar creaties was onder andere een warme appel-vijgencompote verwerkt en combineerde ze de smaken geitenkaas, mascarpone, honing en yoghurtijs.

Finalisten

De twee andere finalisten waren Caroline Kooij van IJssalon De Hoop in Blaricum en Frank Ceelen van Huupkens IJs in Heythuysen.

Gouden IJsspatel

Laatstgenoemde werd vanwege zijn prestaties in zowel de Gouden IJsspatel als de Gouden IJscreatie uitgeroepen tot Vakman van het Jaar 2015.

IJsVak-Wedstrijden

De IJsvak-Wedstrijden vonden voor de negende keer plaats en worden jaarlijks georganiseerd met als doel vakbekwaamheid, creativiteit en inventiviteit te stimuleren.

IJsVak-Beurs

De IJsVak-Beurs in Theater Markant in Uden, dinsdag 3 en woensdag 4 februari, beleefde in 2014 de 21e editie.

Reageer op dit artikel