nieuws

Omzetgroei fastfoodbedrijven in tweede kwartaal

IJs

Fastfoodbedrijven hebben in het tweede kwartaal van dit jaar 1,1 procent meer omzet behaald dan in het eerste kwartaal van 2014. Het volume nam toe met 0,7 procent.

Omzetgroei fastfoodbedrijven in tweede kwartaal

Dat laat het Centraal Bureau voor de Statistiek weten. De 1,1 omzetgroei van snackbars en ijssalons is iets minder dan de groei in het eerste kwartaal. Ook de toename van het volume in het tweede kwartaal is minder groot dan de toename in het eerste kwartaal.

Met de 1,1 procent omzetgroei blijft de fastfoodsector iets achter bij het gemiddelde van de hele horeca. Daarin werd in het tweede kwartaal een omzettoename van 1,3 procent genoteerd. Tegenover ‘eetconcurrent’ restaurants deed de fastfoodsector het juist een stuk beter.

Grote omzetwinnaar van het tweede kwartaal is de cafésector. De gemiddelde omzet nam in het tweede kwartaal ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar toe met maar liefst 3,4 procent. De groei wordt door het CBS toegeschreven aan het mooie weer in het voorjaar en het WK Voetbal.

Reageer op dit artikel