nieuws

Filemon Wesselink zoekt huurder voor historische snackbar

IJs

Filemon Wesselink opende maandag 5 mei als tafelheer de uitzending van De Wereld Draait Door met een opvallende oproep. Snackbar Oase in de Amsterdamse Rivierenbuurt staat sinds kort leeg en is op zoek naar een huurder. Bijzonder aan de cafetaria is dat er veel te lezen was over het leven van Anne Frank, die er vroeger zelf ook kwam.

Filemon Wesselink zoekt huurder voor historische snackbar

‘Mijn snackbar staat sinds kort leeg, plotseling’, zo begon de programmamaker Filemon Wesselink maandag 5 mei de uitzending van De Wereld Draait Door. De Egyptische eigenaar is ermee gestopt en de zaak is te huur.

Anne Frank

Snackbar Oase is gevestigd in de Amsterdamse Rivierenbuurt, de plek waar Anne Frank opgroeide. Volgens Wesselink, tijdens die uitzending tafelheer, kwam Anne Frank er zelf ook altijd, al was het in die periode nog een ijssalon.

Historische link

Vanwege deze historische link had de ondernemer in de zaak allemaal informatie opgehangen over het leven van Anne Frank.

‘Iedereen die daar kwam, las onder het genot van een frietje of een snack het verhaal van Anne Frank’, aldus Wesselink.

Anne Frank Huis

‘En waarschijnlijk heeft dat ervoor gezorgd dat een heleboel mensen een bezoek brachten aan het Anne Frank Huis, die dat anders wellicht nooit hadden gedaan’, zo vervolgde Wesselink.

De programmamaker deed een oproep voor een nieuwe huurder, die de zaak in de geest van Anne Frank wil voortzetten.

Zakelijk

‘Met een mooie gedenkplek. Maar niet alleen historisch van grote waarde, ook een zakelijk een goudmijn’, aldus Wesselink.

‘De bussen rijden er af en aan om mensen bij het Anne Frank Huis af te zetten.’

De uitzending van De Wereld Draait Door van maandag 5 mei is hier te bekijken.

Reageer op dit artikel