nieuws

IJswedstrijden starten eind januari met Gouden Spatel

IJs

Wie maakt het lekkerste sorbetijs met passievrucht, wie maakt daarmee de mooiste ijscreatie en wie wordt IJsvakman/vrouw van het Jaar? Die vragen worden beantwoord tijdens de IJsvakwedstrijden die op 29 januari en 3 februari 2014 worden gehouden.

IJswedstrijden starten eind januari met Gouden Spatel

De wedstrijd om de Gouden Spatel (lekkerste ijs) start 29 januari. Dan moeten de deelnemers hun ijs afdraaien in het praktijklokaal van het IJscentrum in Wageningen. De volgende dag wordt het ijs tijdens een openbare keuring beoordeeld door de jury.

Kort daarna, op 3 februari heeft de wedstrijd om de Gouden IJscreatie plaats tijdens de beurs IJsvak in Haaften. Tijdens de wedstrijd om maken de deelnemers vier identieke coupes waarin verplicht hun eerder gemaakte passievruchtijs moet zijn verwerkt. De kostprijs van de creatie mag niet meer dan € 2,35 bedragen.

IJsvakman/vrouw van het Jaar
De individuele ijsbereider die gecombineerd in beide wedstrijden het hoogst scoort wordt uitgeroepen tot IJsvakman/vrouw van het Jaar 2014.

IJssalon van het Jaar
De vijf ijsbedrijven die in dit combinatieklassement het hoogst scoren gaan op voor de titel IJssalon van het Jaar 2014. De winnaar wordt bij de start van het ijsseizoen bekend gemaakt.

Inschrijven kan op de speciale website IJsvakwedstrijden.

Reageer op dit artikel