nieuws

Amsterdamse raadsleden willen calorievermelding

IJs

Horecaketens in Amsterdam moeten worden verplicht de calorieën te vermelden bij het eten dat ze serveren. Twee gemeenteraadsleden hebben daartoe een initiatiefvoorstel ingediend.

Amsterdamse raadsleden willen calorievermelding

Door het vermelden van calorieën kunnen consumenten in een oogopslag zien wat de voedingswaarde van het bestelde is. En dat is nodig, zeggen raadsleden Evelien van Roemburg (Groen Links) en Pam de Soete (D66) in het Parool. Volgens hen leidt eten buiten de deur vaak tot een grotere in naam  van calorieën en dat leidt tot obesitas en chronische ziekten.  Ze vinden dat de gemeente een grotere rol kan spelen, net zoals Amerikaanse steden als Los Angeles en New York doen.

Amsterdam  telt bijna 50.000 vierkante meter aan fastfoodrestaurants tegen 32.000 in 19998. Het gaat daarbij om ketens als Burger King, Kentucky Fried Chicken, Starbucks, Coffee Company en Bakker Bart, ijssalons en lunchrooms. Volgens de twee is de gemeente medeverantwoordelijk voor de snelle opkomst van de ketenhoreca. Die heeft immers de vergunningen verleend.

Reageer op dit artikel