nieuws

Twaalf jaar geëist tegen overvaller

IJs

De officier van justitie in Almelo heeft vanochtend twaalf jaar geëist tegen een cafetaria-overvaller. De overvaller werd in maart na een overval op een ijssalon in bij zijn aanhouding in Almelo neergeschoten door de politie.

Twaalf jaar geëist tegen overvaller

De man, afkomstig uit Enschede, wordt verdacht van diverse overvallen op cafetaria’s in Enschede en Almelo. Na een overval op een ijssalon in Almelo werd hij op 24 maart op het station in Almelo neergeschoten door de politie.

Volgens justitie pleegde man in de weken daarvoor diverse overvallen en straatroven, meldt RTV Oost. Op 19 maart was cafetaria De Riet in Enschede het slachtoffer en later een cafetaria aan de Haaksbergsestraat, ook in Enschede. Die op De Riet mislukte, bij de latere overval zou hij een mes op de keel van de eigenaresse hebben gezet.

Opvallend is  dat de man vooral koos voor horecabedrijven die door Chinezen worden gerund. Volgens justitie omdat ze klein van postuur zijn en daardoor kan hij ze makkelijker de baas. Bij de straatroven waren om dezelfde reden alle slachtoffers vrouw.

De officier vindt een straf van 12 jaar op zijn plaats omdat de man al eerder eens tot zeven jaar is  veroordeeld en eind 2012 vrij kwam. Kort na zijn vrijlating zou hij alweer een straatroof hebben gepleegd.

Reageer op dit artikel