nieuws

IJssalons pakken uit na karig voorseizoen

IJs

Ondanks het matige voorseizoen kunnen de Nederlandse ijssalons nog een goede zomeromzet behalen. Dat zegt Theo Clevers, voorzitter van de vereniging van SVH Meesterijsbereiders en eigenaar van Clevers ijssalons.

IJssalons pakken uit na karig voorseizoen

In mei dit jaar was de ijsverkoop 8 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar, maar als het goede weer de komende weken doorzet dan verwacht Clevers dat de achterstand half juli is ingehaald. Yoghurt- en sorbetijs van vers fruit doen het volgens hem dit jaar extra goed. ‘Mensen willen gezonder ijs eten, ze vinden het niet erg om daar wat meer voor te betalen’, zegt de ijsjesverkoper.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) legt uit dat een paar dagen goed weer voldoende is om de consument in een zomerstemming te brengen. Een woordvoerder: ‘Het voorseizoen was slecht voor de ijsverkoop, maar we zien nu dat de verkoop goed op gang komt.’

MissetHoreca.nl vroeg aan horecaondernemers met een terras of zij de gemiste omzet door het slechte voorjaar nog in konden halen. Op deze vraag antwoordde een nipte meerderheid met ‘ja’.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel