nieuws

Geslaagd: 48 kersverse ijsbereiders

IJs

Maar liefst 48 cursisten mochten maandag 10 juni hun ijsbereiders-diploma in ontvangst nemen in Hotel De Nieuwe Wereld in Wageningen. Cursist Jolanda Sparnaaij uit Maassluis behaalde de hoogste cijfers op het examen, meldt het IJscentrum.

Geslaagd: 48 kersverse ijsbereiders
IJsmaker Jeroen

‘Met het diploma heb je slechts de theorie op zak. Het echte ijsbereiden leer je in de praktijk’, aldus Jacques Vos, manager van het IJscentrum.

Een kritische noot kwam van oud-IJsTOP-voorman Joep Biemans, die normaal gesproken de beste geslaagde cursust namens de vereniging van SVH Meesterijsbereiders een snuffelstage aanbiedt bij een Meesterijsbereider naar keuze. De beste drie ijsbereiders waren niet aanwezig bij de uitreiking, dus reikte Biemans ook geen prijs uit.

De cursist met de hoogste cijfers op het examen, is Jolanda Sparnaaij uit Maassluis (zie foto).

Reageer op dit artikel