nieuws

Dramatisch voorjaar voor ijsverkopers

IJs

Het voorjaar verloopt dramatisch voor ijssalons. Door het slechte weer zijn in april en tot nu toe ook in mei de ijsverkopen zwaar onder de maat.

Dramatisch voorjaar voor ijsverkopers

April was voor ijssalons de slechtste aprilmaand van de afgelopen negen jaar, meldt De Telegraaf op basis van cijfers van het Kenniscentrum Horeca. Van alle  Nederlanders tussen 16 en 64 jaar bezocht slechts 6,6 procent een of meer keren per week een ijssalon. Dat percentage was niet eerder zo laag. De maand maar viel nog enigszins mee maar mei verloopt tot nu toe ook niet al te best. Zo viel het Pinksterweekend qua weer ook tegen.

De afgelopen drie jaar was het voorjaarsweer niet al te best. Zelf zingt hij het wel uit,  zegt Marco Schaufely van ijssalon Brouwer in Apeldoorn in De Telegraaf.  ‘Maar voor een startende ijsonderneming wordt het wel moeilijk.

Overigens hebben niet alleen ijssalons last van het slechte weer. Ook cafetaria’s melden minder softijs te verkopen.

Reageer op dit artikel