nieuws

Politie schiet overvaller ijssalon IJs en Zo neer

IJs

De politie in Almelo heeft zondagavond een vermeende overvaller op de ijssalon annex cafetaria IJs en Zo in de Wierdensestraat neergeschoten. De 36-jarige verdachte raakte gewond maar zou niet in levensgevaar verkeren.

Politie schiet overvaller ijssalon IJs en Zo neer

De man uit Enschede zou kort voor zijn confrontatie met de politie rond 19.45 uur een ijssalon hebben overvallen. Hij bedreigde twee personeelsleden met een mes en vluchtte vervolgens ter voet met zijn buit richting het station. De medewerkers van de ijssalon raakten niet gewond. Klanten waren tijdens de overval niet in de zaak aanwezig. IJs en Zo deed zondag mee aan de Eerste Europese Dag van het Ambachtelijk Schepijs. Deelnemende ijssalons serveerden een speciaal – gratis –  ijsje op deze dag die is bedoeld ter promotie van de ambachtelijke ijsbranche in heel in Europa. IJs en Zo hield een ijsproeverij. Zondag van 15 tot 17 uur kreeg iedere klant twee bolltjes ijs gratis.

Dader neergeschoten

De vermoedelijke dader van de overval werd neergeschoten op het station van Almelo en daardoor reden zondagavond geen treinden van en naar Almelo. De politie kon nog niet zeggen wat precies is voorgevallen op het station. De rijksrecherche doet onderzoek naar de schietpartij. Het is niet bekend gemaakt hoe hoog de buit was.

Reageer op dit artikel