nieuws

Chocolade ijssmaak van 2013

IJs

Kees Raat van ijssalon Metropolitan in Amsterdam heeft donderdag 21 maart de ijssmaak van 2013 bekend gemaakt: chocolade. ‘Eén van de puurste smaken die er is’.

Chocolade ijssmaak van 2013

Volgens Raat, die namens de Vereniging van Ambachtelijke Ijsbereiders de smaak van het jaar bekendmaakte, gaat de branche back to basic, meldt culy.nl. ‘Inmiddels is het een trend om ijs in z’n puurste vorm te maken. Mensen kiezen steeds meer voor pure basissmaken, chocolade is één van de puurste smaken die er is. Maar dan moeten die smaken wel waanzinnig goed gemaakt worden, van de beste ingrediënten.’

Raat zag in Italië dat ijssalons meerdere chocoladeijsvarianten aanbieden. En dan niet alleen puur, melk en wit, maar bijvoorbeeld extra dark, puur chocoladeijs met sinaasappel, gember, violet, peper, hazelnoot of zelfs met tomaat. ‘Die kant gaan we in Nederland ook op.’

Reageer op dit artikel