nieuws

Kay Lommen en Jaap van Beem winnaars ijswedstrijden

IJs

Kay Lommen van IJssalon Clevers te Grubbenvorst, heeft tijdens de IJsVak-Beurs ‘De Gouden IJscreatie’ gewonnen. De Gouden IJsspatel, voor het lekkerste vanille-ijs was voor Jaap van Beem van Martino in Rhenen.

Kay Lommen en Jaap van Beem winnaars ijswedstrijden

Lommen won de wedstrijd om de Gouden IJscreatie met zijn ‘coupe’‘Sweet KKIs’. Tweede werd Marjo Janssen van Florence uit Nederweert. De derde plaats was voor Annemiek Folmer van De Parel in Putten.
Aan de wedstrijd voor de Gouden IJscreatie deden achttien ambachtelijke ijsbereiders mee. Ze moesten in zes minuten vier identieke ijscreaties, met minimaal drie ijssmaken, neerzetten. Het vanille-ijs dat de deelnemers in de strijd om de ‘Gouden IJsspatel 2013’ moesten maken, diende hierin verwerkt zijn. De creaties werden door een vakjury, anonieme jury en praktijkjury beoordeeld op onder andere presentatie, smaak, hygiëne, haalbaarheid en kostprijs. Daarnaast werd getoetst op werkwijze, voorbereiding en productkennis.

Gouden IJsspatel naar Jaap van Beem

Ambachtelijk ijsbereider Jaap van Beem uit Rhenen, heeft tijdens de IJsVak wedstrijden ‘De Gouden IJsspatel gewonnen. Zijn vanille-ijs kreeg de meeste punten. Ed Verwoerd van ijssalon IJsblauw uit Blauwe stad nam de tweede plaats in beslag. Derde werd Nouria Monserrat Perez Villa Fane van IJssalon Patagonias uit Amstelveen
De wedstrijdsmaak van dit jaar was vanille-ijs. 60 deelnemers gingen op 15 januari in Wageningen de strijd aan om met een zelfbereide ijsmix het beste vanille-ijs te maken.

Reageer op dit artikel