nieuws

Ron Holland beste Nederlander in ‘Oscar van het ijs

IJs

Ron Holland van IJscafé Holland in Uden is in het Italiaanse Longarone vijfde geworden tijdens de ijswedstrijd Coppa D’Oro. Holland is daarmee de beste in Nederland werkzame ambachtelijk ijsbereider die deelnam aan de wedstrijd.

Ron Holland beste Nederlander in ‘Oscar van het ijs

Winnaar van, wat wel de Oscar van het ambachtelijk ijs wordt genoemd, is Franco Pizzamiglio en de tweede plaats is voor Daniële Dall’Antonia, beiden uit Italië. De derde plaats was voor de ‘Duitse’ Italiaan Marco Vazzon, die tevens is uitegroepen tot beste ijsbereider onder de 30 jaar . De drie maakten volgens de jury het beste aardbeienijs (sorbet).

In de top 30, die dit jaar vooral wordt gedomineerd door in Duitsland werkzame Italiaanse ijsbereiders, zijn naast Ron Holland nog twee Nederlandse ijssalons te vinden. Louis Wallenburg van Luigi’s ijssalon in Nieuwegein behaalde een verdienstelijke twintigste plaats. Carlina de Lorenze van Roberto Gelato in Utrecht eindigde als 23-ste.

Aan de 27-ste plaats zit ook een Nederlands tintje. Die was voor Egbert van Schaik van ijsketen i-Gemelli in Bangkok (Thailand) die zijn roots in Nederland heeft.

Reageer op dit artikel