nieuws

Kerstomzet ijssalon weg door ijsprijs postcodeloterij

IJs

Eigenaar Ralf van Maanen van IJssalon Pinokkio in Werkendam is niet blij met de Postcode-ijsprijs die gevallen is in Werkendam. Sinds de bekendmaking worden zijn bestellingen voor de kerst volop geannuleerd. Volgens de Nationale Postcodeloterij valt het allemaal mee.

Kerstomzet ijssalon weg door ijsprijs postcodeloterij

Ook nieuwe bestellingen komen niet meer binnen. Van Maanen had gehoopt dat de kerst het jaar goed kon maken. ‘Het was geen best jaar voor ijssalons en nu krijg je dit er ook nog eens bovenop. Het scheelt me zeker vijf- tot  zesduizend euro omzet en dat geld had ik hard nodig om de winter door te komen’,  zegt hij tegen Omroep Brabant. De ijssalon blijft in de winter speciaal open voor de kerstverkoop.

Collega-ondernemers in Werkendam zijn een actie gestart om de ijssalon aan een beetje omzet te helpen. Bij de aankoop van een ijstaart schenkt een andere ondernemer een gratis vuurwerkpakket.

De Nationale Postcodeloterij laat in een reactie weten contact te hebben gehad met de ondernemer, omdat het een storm in een glas water betreft. De IJsprijs is inderdaad in Werkendam gevallen en dat betekent dat er zo’n 1800 bekers Ben&Jerry’s ijs worden uitgedeeld, maar die kunnen de winnaars pas vanaf 5 januari afhalen bij de C1000.

Reageer op dit artikel