nieuws

IJscentrum geeft briefing over ijswedstrijden

IJs

Alle ins en outs over de IJswedstrijden om de Gouden Spatel en Gouden Ijscreatie komen aan de orde tijdens een informatiedag die 17 december op het IJscentrum in Wageningen wordt gehouden.

IJscentrum geeft briefing over ijswedstrijden

Tijdens de wedstrijdbriefing komen zaken aan de orde zoals de wijze van beoordelen van de Gouden IJsspatel (het lekkerste ijs) en de Gouden IJscreatie. De hoogst scorende ijsbereider in de twee wedstrijden wordt verkozen tot IJsvakman/vrouw van het jaar.

Ook wordt uit de doeken gedaan hoe de  daaropvolgende verkiezing van IJssalon van het Jaar verloopt en welke verplichtingen winst in deze wedstrijd met zich mee  brengt.Door de informatiedag kan iedere deelnemer de dezelfde voorkennis vergaren en dat zorgt voor een gelijk speelveld.

 

Vanille proeven
Na de wedstrijdbriefing wordt inhoudelijk in gegaan op het te maken ijs voor de wedstrijd (vanille).  Daarbij onder meer een uitleg over, en proeverij van verschillende vanillesoorten.

De aftrap van de wedstrijden is met de wedstrijd om de Gouden IJsspatel op 15 januari in het IJscentrum in Wageningen. Vervolgens heeft op 4 februari de wedstrijd om de Gouden IJscreatie plaats tijdens de beurs IJsVak die dit jaar wordt gehouden in Haaften.

Meer info en inschrijven voor de dag bij het IJscentrum

Reageer op dit artikel