nieuws

Da Fies is SVH Meesterijsbereider

IJs

Gian Maria Da Fies, eigenaar van IJssalon San Marco in Amersfoort, is geïnaugureerd als SVH Meesterijsbereider. Da Fies is de eerste Italiaan in Nederland die deze titel mag dragen.

Da Fies is SVH Meesterijsbereider

De versierselen die bij deze officiële Meestertitel horen, werden uitgereikt door de medeoprichter van de vereniging voor Italiaanse ambachtelijke ijsbereiders (ITAL), Italo de Lorenzo.

In Nederland zijn in totaal dertig SVH Meesterijsbereiders die garant staan voor de beste kwaliteit in ambachtelijk bereid ijs en die de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid hebben bereikt.

SVH Meesterijsbereider Luc Blok (eigenaar van IJssalon Luciano in Wassenaar en IJssalon van het Jaar 2012), nam samen met SVH Meesterijsbereider Peter van der Poel (eigenaar Van der Poel IJssalons in Hengelo en Enschede) en secretaris Carsten Klint (SVH) de Meesterproef van Da Fies af.

Blok is enthousiast over de kwaliteiten van Da Fies. ‘Wat een kennis, wat een genot om met deze gepassioneerde vakman over ijs te praten. Zijn smaken zijn vol, puur en herkenbaar en ik ben onder de indruk van de geweldige bereidingswijzen’, aldus Blok.

Da Fies van ijssalon San Marco koos bij zijn Meesterproef Italië als thema. Hij verwerkte onder andere hazelnoten uit Piemonte en pistache uit Sicilië in zijn ijs. Da Fies heeft twee ijssalons in Amersfoort.

Reageer op dit artikel