nieuws

Zon zorgt voor topdrukte bij ijssalons

IJs

Ambachtelijk ijsbereiders kunnen zich geen betere start van het ijsseizoen wensen. Het mooie weer zorgt voor topdrukte. De 33 terrasplaatsen bij Passi IJs & Chocola in Horst stroomden gisteren dan ook al snel vol.

Zon zorgt voor topdrukte bij ijssalons

De winnaar van de Gouden IJsspatel, John van der Pas, zag de drukte vergenoegd aan. ‘Zodra het zonnetje door komt stromen de gasten toe voor een lekker ijsje.’

Lorenz de Groot van IJssalon Lorenzo in Utrecht zegt dat de start van hhet seizoen fenomenaal is. Van de kredietcrisis is niets te merken. ‘Mensen hebben altijd nog wel een of twee euro in hun portemonnee, het is gigantisch druk.’ De goede start werkt ook de rest van het seizoen door, denkt hij. ‘Straks weten de mensen je ook te vinden als het iets minder mooi weer is.’

Een mooier begin van het seizoen kun je niet wensen, zegt Jonathan Sas van IJssalon Nelis in Weesp. Zo mag het wat hem betreft de rest van het jaar blijven. De recessie is volgens hem voor ijssalons geen issue. ‘Mensen blijven zichzelf toch wel verwennen en kopen een ijsje.’

Flinke omzetplus

Peter den Ouden van IJssalon Vivaldi in Hoorn is vanochtend al om zes uur begonnen om de vitrine weer vol te krijgen. ‘Gisteren hebben we de drukte onderschat en te weinig ijs gedraaid. We hadden maar anderhalf bakje over.’ In vergelijking met het slechte voorseizoen verleden jaar is de start nu geweldig. ‘Als dit recessie is voor ijssalons mag van mij die recessie nog wel even duren. We plussen in vergelijking met verleden jaar 413 procent. Maar toen was de start van het seizoen dan ook dramatisch slecht.’

Dat in de ijsbranche een goede boterham is te verdienen is de afgelopen jaren niet onopgemerkt gebleven. In de afgelopen drie jaar kwamen er meer dan 50 ijssalons bij. De teller staat nu op 405, volgens cijfers van het Bedrijfschap Horeca en Catering.

Reageer op dit artikel