nieuws

Wagenings ijscentrum decor IJswedstrijden 2009

IJs

De wedstrijden voor ijsbereiders om de Gouden Spatel en Gouden Coupe worden komend jaar, net als in 2007, in het IJscentrum van Vakschool Wageningen gehouden. De smaak van dit jaar: chocolademelkijs.

Wagenings ijscentrum decor IJswedstrijden 2009

De wedstrijden worden op één dag, 12 februari, gehouden. In de ochtend de strijd om de Gouden Spatel en in de middag die om de Gouden Coupe. De winnaars en de IJssalon van het Jaar worden aansluitend bekend gemaakt.

Voor de strijd om de Gouden IJsspatel dienen de deelnemers chocolademelkijs te draaien. Dat moet voor het eerst in jaren weer op de wedstrijdvloer gebeuren. Dat voert niet alleen de spanning op, maar geeft volgens coördinator van het IJscentrum Jacques Vos ook een eerlijker beeld. ,,Het ijs van alle deelnemers is zo even vers, dat is in het voordeel van diegenen die van ver weg moeten komen.’’

In het verleden was het gebruikelijk dat het ijs midden op de beurs/wedstrijdvloer werd afgedraaid. Daar is ondermeer vanwege hygiëneredenen vanaf gestapt. ,,We gaan dat nu in leslokalen van het IJscentrum doen’’, aldus Vos.

Juryvoorzitter is net als andere jaren Arco Kruik.

Reageer op dit artikel