nieuws

Veel nieuwe gediplomeerde ijsbereiders

IJs

Het ijscentrum heeft een topjaar achter de rug. Liefst 69 kandidaten slaagden voor het diploma ijsbereider en 10 voor gespecialiseerd ijsbereider.

Veel nieuwe gediplomeerde ijsbereiders

‘Met een diploma houdt het niet op’, hield Maarten Colijn, voorzitter van het IJscentrum de geslaagden voor. ‘Je leert je hele leven bij.’ In die leerbehoefte gaat het IJscentrum ook voorzien. ‘Het wordt een groot kenniscentrum voor de ijsbranche worden. Je moet er bijvoorbeeld ook terecht kunnen voor financiële informatie of een ondernemingsplan.’Hij voorziet overigens een goede toekomst voor de geslaagden als ze een eigen ijssalon willen beginnen. ‘Er is nog ruimte genoeg in Nederland. En er is een leuke boterham mee te verdienen.’

IJstopvoorzitter (vereniging van Meesterijsbereiders) Joep Biemans had eenzelfde advies als Colijn in petto voor de geslaagden. ‘Blijf lezen, blijf leren en blijf experimenteren. En doe mee aan wedstrijden. ’ Hij reikte de inmiddels traditionele prijs aan de beste geslaagde uit. Michelle van de Veer-Jonkmans mag een snuffelstage van een dag volgen bij een meesterijsbereider naar keuze.

Op de foto overhandigt Joep Biemans Michelle van de Veer de oorkonde voor de best geslaagde ijsbereider .

Reageer op dit artikel