nieuws

Shu-Ta Chou maakt lekkerste pistache-ijs van Nederland

IJs

Shu Ta Chou, ambachtelijk ijsbereider bij IJssalon Roberto uit Epe, heeft gisteren tijdens de IJsvak 2011in Wageningen de ‘De Gouden IJsspatel 2011’ gewonnen. Zijn pistache-ijs kreeg na een aantal spannende juryrondes de meeste punten.

Shu-Ta Chou maakt lekkerste pistache-ijs van Nederland

Ambachtelijk ijsbereider Chou was blij verrast. Hij had geen idee wat hij van de wedstrijd mocht verwachten want hij deed voor de eerste keer mee. Overigens was hij de prijs bijna misgelopen, want hij kon nog ternauwernood deelnemen. ,,Ik was de allerlaatste die inschreef (maximaal 60 deelnemers) en dan eerste worden. Het is ongelooflijk.’’

De ijsbereider, die samen met zijn ouders ook nog een ijssalon in IJsselmuiden uitbaat, denkt dat zijn goede basismix het geheim is achter het resultaat. ,,We maken die met biologische melk. Met deze mix maak je met alle smaken een topijsje.’’

Pistache-ijs

De wedstrijdsmaak van dit jaar was pistache-ijs. De deelnemers gingen de strijd aan om met een eigen bereidde ijsmix het beste pistache-ijs te maken. Bezoekers konden de wedstrijden volgen op grote televisieschermen waar de spanning duidelijk zichtbaar was. Van de drie finalisten, Den Zeute Inval uit Velden werd tweede en Alfons IJscreaties uit Rijsbergen derde, kreeg het pistache-ijs van Shu Ta Chou de meeste punten van de vakjury. Hij ontving uit handen van juryvoorzitter Arco Kruik ‘De Gouden IJsspatel 2011’.

De IJsvak 2011 vond op dinsdag 8 februari 2011 plaats bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen. Aan deze open wedstrijd deden dit jaar 60 ambachtelijke ijsbereiders uit binnen- en buitenland mee.

Reageer op dit artikel