nieuws

Shoarma en schepijs slecht uit Belgische test

IJs

Bij een test van de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop hebben vooral schepijs en broodjes shoarma slecht gescoord.

Shoarma en schepijs slecht uit Belgische test

Test-Aankoop onderzocht 927 voedingswaren en verkooppunten en gaf maar liefst 42 procent van de gevallen een slechte of zwakke beoordeling. Dat maakte de consumentenorganisatie gisteren tijdens een persconferentie bekend.

In 51 van de 70 verkooppunten van schepijs was volgens de organisatie de netheid onvoldoende. Bij de shoarma-test bleek dat er in elf gevallen varkensvlees werd verkocht. De verkopers beweerden echter dat het ging om shoarma zonder varkensvlees.

Uit een recent onderzoek van het Nederlandse tv-programma van de Keuringsdienst van Waarde (RVU) naar broodjes lamsdöner bleek dat bij tien geteste broodjes maar één uitsluitend lamsvlees bevatte. De overige broodjes bestonden uit een mengeling van lam en rund, of waren volledig gevuld met döner van kip-, kalkoen-, rund- of varkensvlees. Het tv-programma gaf de de eerlijke verkoper de KvW Lamsdöner Trofee (zie video).

Reageer op dit artikel