nieuws

Remco Dekker slaagt voor proef SVH-Meesterijsbereider

IJs

Remco Dekker van Maré Patisserie-Chocolaterie in Ulvenhout heeft afgelopen maandag met goed gevolg een Meesterproef afgelegd. Dekker is de tweede dit jaar, na Maarten Colijn, die zich voortaan SVH Meesterijsbereider mag noemen.

Remco Dekker slaagt voor proef SVH-Meesterijsbereider

De eigenaar van de bekende patisserie en chocolaterie Maré is geen onbekende in de ijswereld. Hij verzorgt op het IJscentrum al enige tijd cursussen IJs en Patisserie die worden gegeven als vervolg op de cursus gespecialiseerd ijsbereider.

Dekker is een van de beste patissiers van Nederland en een van de oprichters van het Nederlands Patisserie Team, dat al vele nationale en internationale prijzen wist te bemachtigen.

Meesterproef

Tijdens de Meesterproef wordt naast praktische vaardigheden, zoals ijs en desserts maken, beoordeeld op: instructie en begeleiding van het personeel, organisatie en planning van productieprocessen. Verder komen aan de orde: financieel management, kwaliteit van de inkoop, taalvaardigheid en presentatie, samenstelling en assortiment van de ijskaart, mise-en-place en hygiëne.

Wanneer Dekker geïnaugureerd wordt, en de versierselen behorend bij het ijs-Meesterschap krijgt omgehangen, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel