nieuws

Oudste ijssalon van Nederland sluit deur

IJs

De oudste ijssalon van Nederland, Venezia aan de Voorstraat in Utrecht, gaat na 81 jaar dicht. Huidige eigenaar Carlo De Lorenzo heeft geen opvolging en gaat met pensioen.

Oudste ijssalon van Nederland sluit deur

De Utrechtse liefhebbers van Italiaans ijs hoeven overigens niet te wanhopen. De ambachtelijke ijs-traditie van de familie De Lorenzo wordt voortgezet vanuit ijskiosk Venezia op de Jansbrug door zijn nichtje Romana de Lorenzo.

Grazie e arrivederci

Het besluit om te stoppen valt Carlo de Lorenzo zwaar en hij is de vaste gasten dankbaar. ‘Het was een heel moeilijk besluit want in al die jaren hebben we een trouwe vaste klantenkring opgebouwd. Sommige klanten waren zelfs echte Venezia fans. Wij willen onze klanten dan ook heel hartelijk bedanken voor hun komst naar ons al die jaren. Ik draag de herinnering van alle Venezia-klanten voor altijd in mijn hart en ben blij dat mijn nichtje Romana de traditie van Venezia ijs nog voortzet in de ijskiosk op de Jansbrug’, aldus Carlo de Lorenzo.

Oudste ijssalon van Nederland

In 1928 opent Guido De Lorenzo als eerste Italiaan een ijssalon in Nederland: Venezia in Utrecht. De smaak en kwaliteit van zijn ijs zijn een groot succes. Na een aantal jaren bezit hij meerdere vestigingen en verkoopt hij ijs vanuit zo’n dertig ijskarretjes. Twee zonen, Italo en Carlo, zetten zijn werk voort. Carlo vanuit Venezia aan de Voorstraat in Utrecht en in 1971 opent Italo De Lorenzo, samen met zijn vrouw, ijssalon Venezia op de Oudegracht. Italo de Lorenzo werd afgelopen jaar nog uitgeroepen tot Fastserviceheld, mede vanwege zijn personeelsbeleid.

Reageer op dit artikel