nieuws

Omzetvolume cafetaria’s hard onderuit

IJs

De omzet is de fastfoodbranche is flink teruggelopen. In het tweede kwartaal van dit jaar daalde de omzet met 1,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een prijsstijging van 3,6 procent maakte nog iets goed.

Omzetvolume cafetaria’s hard onderuit

De omzetdaling en prijsstijging hebben als gevolgd dat het omzetvolume van cafetaria’s, snackbars, lunchrooms, fastfoodrestaurants en ijssalons afnam met 4,9 procent. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd.

De jongste cijfers staan in schril contract met 2007. Toen pluste de fastfoodsector nog met 5,8 procent qua jaaromzet. Door een prijsstijging van 3,9 procent steeg het volume toen met 1,8 procent. In het eerste kwartaal van dit jaar moesten de mooie cijfers van 2007 al plaatsmaken voor mindere resultaten.

In de hele horeca daalde het volume met 3,5 procent. De omzet steeg om een half procent en de prijzen namen toe met 4,1 procent. Naast cafetaria’s deden ook restaurants het beduidend minder. Het beste resultaat uit de horeca kwam op naam van hotels. Deze sector pluste 4,8 procent.

Reageer op dit artikel