nieuws

Omzetgroei cafetaria’s neemt af

IJs

Cafetaria’s hebben in het eerste kwartaal van dit jaar een omzetgroei van 2,1 procent gehaald. Dat is iets minder dan in het laatste kwartaal van 2007. Door een prijsstijging van 3,6 procent daalde het volume met 1,4 procent.

Omzetgroei cafetaria’s neemt af

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De volumedaling van 1,4 procent is iets minder dan de daling in het laatste kwart van 2007. Toen daalde het volume met 1,6 procent.

Over het hele jaar 2007 steeg de omzet van cafetaria’s, snackbars, lunchrooms, fastfoodrestaurants en ijssalons met 5,8 procent. De prijsstijging bedroeg 3,9 procent, waardoor het volume met 1,8 toenam.

In de hele horeca steeg de omzet in het eerste kwartaal van 2008 met 2,7 procent. De prijs nam met 3,1 procent toe. Hierdoor nam het volume af met 0,4 procent. Dit is het derde opeenvolgende kwartaal dat het omzetvolume licht is afgenomen.

Reageer op dit artikel